19 Kasım 2012 Pazartesi

0 ŞİKE DAVASINDA SONA DOĞRU...

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Futbolda şike davası dosyasını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Mahkeme, 92 sanığın yargılandığı, 2 Temmuz 2012'de kararın çıktığı dava dosyasını Yargıtay Cumhuriyet başsavcılığı'na gönderdi. Böylece davanın temyiz süreci başlamış oldu.

13 çuval içerisinde 129 klasörden oluşan dava dosyasının, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğünde görevli iki polis ile mahkemenin kaleminde görevli iki personel eşliğinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ait bir minibüs ile Yargıtay'a gönderildiği öğrenildi.

48 SANIK CEZALANDIRILMIŞ 44 SANIK BERAAT ETMİŞTİ

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'n görülen davada, aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu 48 sanığın, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak", "örgüte üye olmak", "şike", "teşvik", "tehdit" ve "rüşvet vermek-almak" gibi suçlardan hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmedilmişti.

Mahkeme heyeti, 44 sanık hakkında da beraat kararı vermişti. Mahkeme ayrıca dava kapsamında savunması alınamadığı için futbolcu Emanuel Emenike'nin dosyasını ayırmıştı.

SANIKLARIN İTİRAZLARI REDDEDİLMİŞTİ

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar bağlanan ve 48 sanığın ceza aldığı davada, bazı suçlardan 19 sanık hakkında 'hükmün açıklanmasının geri bırakılması' kararı verilmişti.





İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi 129 klasörden oluşan Şike Davası'nın dosyasını Yargıtay'a gönderdi.



Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu'nun da aralarında bulunduğu 19 sanık, bir üst mahkeme olan İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etmişti. 5 yıl içerisinde aynı suçu işlemediği takdirde, hakkında açılan davanın düşmesi anlamına gelen 'hükmün açıklanmasının geri bırakılması' kararının kaldırılmasını isteyen sanıklar, mahkemeye sundukları dilekçede, hükmün açıklanmasını istedi.

Hükmün geri bırakılması durumunda kararı temyiz edemeyecek olan sanıklar, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin kararın hukuksuz olduğunu ve Yargıtay'a itiraz haklarının ellerinden alındığını savundu.

İtirazı değerlendiren mahkeme, 19 sanığa 'örgüt, tehdit ve resmi belgede sahtecilik' gibi suçlamalarla ilgili verilen cezalara ilişkin hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararını yerinde buldu. Mahkemenin bu kararı ile 19 sanık hakkındaki 'örgüt, tehdit ve resmi belgede sahtecilik' suçlarından karar kesinleşmiş oldu.

Şimdi ise dosya Yargıtay'da ve onaylanırsa cezalar uygulanmaya başlayacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popular Posts

 

görmedikleriniz, duymadıklarınız... Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates