14 Ocak 2013 Pazartesi

0 MSN KAPANIYOR MU? NE ZAMAN ?


Benim gibi birçok kişinin ilk gözağrılarından biri olan eski adıyla msn mesenger yeni adıyla windows live messenger kapatılıyormu?

İlk versiyonu 1999 yılında çıkan Microsoft'a ait Msn Messenger, 13 yıl boyunca özellikle bir nesilin hayatında çok önemli bir yere sahipti. Fakat mobil iletişim çağındaki hızlı gelişmelere direnemeyen yazılım, 2013 yılının ilk çeyreğinde yani mart ayının 15' ile 30'u arasında kapanmaya hazırlanıyor.Uygulamanın üyeleri bundan sonra Skype üzerinden iletişim kuracak.

Microsoft'un Skype bloğu üzerinden açıklama yapan Skype başkanı Tony Bates, kullanıcıların Messenger yerine Skype kullanımına alışmaları için Skype 6.0 yazılımından Hotmail hesabıyla giriş yaparak oturum açabileceklerini kaydetti.

Microsoft 2011 yılı Mayıs ayında 8.5 milyar dolara SKYPE programını satın almıştı.

Ayrıca yazılım devi Microsoft, tablet ve masaüstü bilgisayarları tek merkezde toplayan Windows 8'in lansmanından önce radikal adımlar atmaya  popüler e-posta servisi Hotmail ismini  Outlook.com olarak değiştiriyor.

Windows 8 ve Windows Phone sistemler bu servisi baz alırken, bazı ek özellikler de Outlook'a eklenmiş olacak. Örneğin Skype üzerinden konuşmak isteyen kullanıcılar, bunun için Outlook'u kullanabilecek. Outlook, Facebook, Twitter ve Linkedin gibi sosyal ağ servisleriyle de entegre bir şekilde çalışacak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popular Posts

 

görmedikleriniz, duymadıklarınız... Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates