27 Şubat 2013 Çarşamba

0 BEN ONU ÇOK SEVDİM DİZİSİ KONUSU VE OYUNCU KADROSU



1961’de idam edilen Başvekil Adnan Menderes’in eşi ve yasak aşkı arasında kalmasını, o yıllardaki siyasi süreç çerçevesinde anlatan “Ben Onu Çok Sevdim” dizisi yakında başlıyor...


Dizide Ayhan Aydan’ın eşi Hasan Ferit Alnar’ı Erdinç Gülener, Adnan Menderes’in en yakın arkadaşı Ethem Menderes’i Rıza Akın, Adnan Menderes’in en büyük oğlu Yüksel Menderes’i Mehmetcan Mincinözlü, ortanca oğlu Mutlu Menderes’i Savaş Zafer ve en küçük oğlu Aydın Menderes’i Burak Temiz canlandırıyor.

Dizinin kadrosunda, tarihin önemli simalarını canlandıran diğer isimler ise şöyle; Şemsi İnkaya (İsmet İnönü), Ege Aydan (Nihat Erim), Tuğrul Çetiner (Celal Bayar), Levent Öktem (Muhsin Ertuğrul), Erdal Bilingen (Fatin Rüştü Zorlu) ve Halit Ergör (Fuat Köprülü).

Dizinin yapım şirketi Pana Film, Adnan Menderes rolü için Mahir Günşıray, eşi Berin hanım için ise İclal Aydın ile anlaşmış ancak daha sonra Günşıray projeden ayrılınca Mehmet Aslantuğ ile el sıkışmıştı. Bu durum daha önce Aslantuğ’la “Veda” dizisinde yine karı- kocayı canlandıran İclal Aydın’ı rolünden etmişti. Aydın kadrodışı bırakılıp yerine İdil Fırat ekibe dahil oldu. Menderes’in yasak aşkı operacı Ayhan Aydan rolü için de Birce Akalay ile anlaşıldı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Popular Posts

 

görmedikleriniz, duymadıklarınız... Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates