3 Mayıs 2013 Cuma

0 2013 CHILL OUT FESTİVALİ


Chill-Out Festival Istanbul 2013


Festival sezonunun başlangıcı olarak kabul edilen Chill-out Festival Istanbul, Lounge FM 96.0 organizasyonuyla 19 Mayıs 2013 Pazar günü, dünya müziğini İstanbul’a taşıyacak. Bu yıl “Yeryüzündeki Cennet” temasıyla 8.si gerçekleşecek festival aynı mekanda düzenlenen en uzun soluklu festival olarak da biliniyor. Bugüne kadar 50.000’i aşkın müzik severi dünya müziğiyle buluşturan festivalde bu yıl ilk kez havuz alanı da festival mekanı olarak kullanılacak.  Dünyaca ünlü müzisyen ve DJ’leri İstanbullularla buluşturan festival, gün boyunca 20’nin üzerindeki performansa 2 ayrı sahnede ev sahipliği yapacak.

Tindersticks headliner…
Oluşturduğu özgün konseptle doğa ve kaliteli müziği birleştiren festivalin bu yılkı line-up’ı da dikkat çekiyor.  Reggea’den caza farklı müzik disiplinleri buluşturan festival 19 Mayıs Pazar günü 12 saat boyunca kesintisiz müzik sunacak.

Rock altyapılarını soul ve caz öğelerle birleştirdikleri farklı tarzlarıyla tanınan, bağımsız müzik sahnesinin en önemli gruplarından TINDERSTICKS, MasterCard | Paha Biçilemez İstanbul presents...Chill-Out Festival Istanbul 2013’ün headliner’ı olarak İstanbul’a geliyor. Yirmi seneyi aşkın kariyerlerine sığdırdıkları dokuz albüm ve etkileyici sahne şovlarıyla Tindersticks, çok uzun bir aradan sonra Türkiye’deki ilk açık hava performansıyla hayranlarıyla buluşacak.

‘Kesintisiz 12 saat müzik’te kimler var?
Bugüne kadar 50.000’i aşkın müzikseveri dünya müziğiyle buluşturan festival, bu yıl da gelecek müzik sezonuna yön veren isimleri ağırlıyor.

Kolombiya’nın tropikal müzik mirasını araştırmak, genişletmek ve yeniden düzenlemek adına çıktıkları bu yolda, yanlarına aldıkları birbirinden yetenekli müzisyenlerle deyim yerindeyse bir süper grup kuran Quantic ve Frente Cumbiero’nun British Council’in desteğini alarak başlattıkları projesi Ondatrópica, Türkiye'deki ilk performanslarını MasterCard | Paha Biçilemez İstanbul presents...Chill-Out Festival Istanbul 2013’de göstermeye hazırlanıyor.

Ülkemizde hatırı sayılır bir hayran kitlesi bulunan, Bossa Nova tarzının öncüleri Nouvelle Vague, modern müzik tarihinin en önemli bestelerine getirdikleri yorumlarla festivalin en eğlenceli gruplarından biri olacak. Thievery Corporation'dan tanıdığımız Eric Hilton'ın reggae müziğine yeni bir soluk getirdiği projesi The Archives ve Güney Amerika'nın son zamanlarda çıkardığı en önemli vokallerinden biri kabul edilen La Yegros da Türk dinleyicileri ile ilk defa bu festivalde buluşacak olan gruplardan. Acid Jazz akımının yaratıcısı, DJ'lerin DJ'i olarak anılan efsane isim Gilles Peterson, festivali temposu en yüksek anlarına taşımak için yerini alıyor.

Festivalin bu sene ilk kez müzik severlere sunacağı havuz başındaki alternatif sahnenin yıldızları ise yeni dönem disko müziğinin son dönemlerdeki en önemli isimleri Gigamesh ve Rayko olacak. Bu muhteşem sanatçı kadrosu içinde ülkemizi temsil etme görevini de Türkiye’nin en önemli basçıları arasında yer alan Alp Ersönmez'in "Cereyanlı" projesi, Portecho'dan tanıdığımız Tan Tunçağ ile Nada'dan Miray Kurtuluş'un oluşturduğu Mira ve özgün repertuarlarının yanında dinlemeyi sevdikleri her türden parçayı da kendi tarzlarında yorumlayan Rahat üstleniyor.


kaynak:nettepencere.blogspot.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Popular Posts

 

görmedikleriniz, duymadıklarınız... Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates