9 Aralık 2013 Pazartesi

0 SAMSUNG GALAXY S5'TE NE ÖZELLİKLER OLACAK ?

Samsung'un yeni amiral gemisi olması beklenen Galaxy S5 için plastik ve metal kasa olma ihtimalinden bahsedildi.Birazda özelliklere göz atalım.

Samsung, tıpkı Apple gibi Home tuşu üzerinde bu sensöre yer verebilir.Çünkü önce yapılan denemelerde istenilen sonuç alınamadı Örneğin:Apple'ın iPhone 5s HTC, One Max

Samsung'un 16MP ISOCELL ve 20MP kameralar üzerine çalışmaları bulunuyor. Muhtemelen 16MP'lik teknolojiyi, ilk olarak Galaxy S5'te göreceğiz. Ayrıca, 1080p değerde 60FPS video çekim özelliği de bekleniyor.Kameradaki ustalığını Zoom ile kanıtlayan Samsung tasarımda sınıfta kalmıştı!

Söylentilerde, Galaxy S5'in metal ve plastik olmak üzere iki farklı tasarımla çıkabileceği dile getiriliyor.Bu beklenti S4'tede gündemdeydi fakat yapılmadı.Samsung'un maliyeti açısından S4'de gerçekleştiremediği bu seçenek S5'e premium bir görüntü katabilir.


 Samsung birçok ürününde Amoled ekran teknolojisini geliştirerek karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla S5'te daha gelişmiş bir ekran bekliyoruz. Her ne kadar Amoled ekranda pek sıkıntı bulunmasa da, diğer gelişmiş ekran tipleriyle karşılaştırdığımızda, bazı renklerin fazla açık ve patlamış tonlarda karşımıza çıktığını görüyoruz. Bu tip detayların da ortadan kaldırılması gerekiyor. Tabii ki cihazın dış mekan kullanımında, özellikle de güneş ışığının yoğun olduğu anlarda daha iyi görüntü kapasitesine sahip olması, kullanılabilirliği de olumlu yönde artıracaktır.

Apple'ın 64bit işlemcili iPhone 5s'inin çıkmasının ardından, Samsung da 64bit işlemci üzerinde çalıştığını bildirmişti. Galaxy S5'te, işte bu işlemciyi görebiliriz. Ayrıca, Note 3'te kullanılan 3GB RAM miktarı, 64bit işlemci yardımıyla S5'te 4GB'a kadar artırılabilir ve böylelikle bir ilk gerçekleşmiş olabilir.

Artık telefon ve tabletlerin ses düzeyinede çok önem veren kullanıcılar üretim firmalarınıda tetikledi.Bu konuda etkili bir yol izleyen HTC dikkat çekiyor.Samsung'da bunu dikkate alarak hoperlör kalitesini artırır diye umuyoruz.


 Hemen her üreticinin kendine özel arayüzleri bulunuyor. Samsung da uzun süredir TouchWiz arayüzüyle kullanıcılarının karşısına çıkıyor, ancak bu arayüzden rahatsız olanlar ve değişmesini isteyenler de bir hayli fazla. Şimdilere baktığımızda, özellikle HTC'nin Sense 5.5 arayüzünün beğeni topladığını söyleyebiliriz. Bakalmı Samsung'dan bu düşüncelere nasıl bir karşılık gelecek...



Akıllı telefonların ve tabletlerin en önemli özelliklerinden biride şüphesiz batarya ömrü.Şu ana kadar üretilen cihazların batarya ömrü 1 gün ile sınırlıyken S5'in bu süreyi iki güne çıkarması bekleniyor.





kaynak:teknolojioku.com





0 yorum:

Yorum Gönder

Popular Posts

 

görmedikleriniz, duymadıklarınız... Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates